Történelmi kormányzati döntés, ami megváltoztatja a pankrációt!

Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága azonnali hatállyal törvényen kívül helyezi az összes versenytilalmi korlátozást.

Miért olyan nagy dolog ez? Ha követtétek az elmúlt hetek kirúgásait, akkor abban is arról írtunk, hogy minden birkózónak, akivel a WWE szerződést bont van egy 90 napos non-compete kitétel. Ez azt jelenti, hogy a szerződésbontást követő 90 napban nem léphet fel semmilyen pankrációval kapcsolatos rendezvényen, vagyis ebben az időszakban elesik minden bevételtől ami nem az arra időszakra vonatkozó a felbontott szerződésben garantált alapfizetése. Ez a gyakorlat több évtizedes múltra tekint vissza az összes WWE-s fő rosteres birkózónak 90 nap, míg az NXT-ben szereplők szerződésében 30 nap szerepel.

Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága most ezeket a szerződési elemeket helyezte hatályon kívülivé. És mindezek mellé betiltotta a továbbiak megkötését. Ennek az lesz a következménye, hogy a jövőben minden birkózó, akinek felbontják a szerződését azonnal megjelenhet akár a legnagyobb riválisnál is. Vegyünk egy példát: így a múlt héten kirúgott Jinder Mahal akár már a szerdai Dynamite-on megjelenhetne ahelyett, hogy várni kéne rá 90 napot.

Ez a történelmi jelentőségű döntés teljesen átrajzolja a pankrációval kapcsolatos igazolási politikákat, így kifejezetten nagy és hosszanható befolyással lesz az egész üzleti modellre.

Previous
Previous

Kenny Omega visszatérhet!

Next
Next

A WWE tovább folytatja a Roster tisztítást!